پاورپوینت آزمون اندریافت موضوع بزرگسالان

پاورپوینت آزمون اندریافت موضوع بزرگسالان در 33 اسلاید بسیار زیبا و قابل ویرایش آماده ارائه با اسلایدشو با فرمت pptx و رعایت تمامی استانداردهای زبان فارسی


مشخصات فایل
تعداد صفحات 33
حجم 4063 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی pptx
دسته بندی پاورپوینت

توضیحات کامل

پاورپوینت آزمون اندریافت موضوع بزرگسالان در 33 اسلاید بسیار زیبا و قابل ویرایش آماده ارائه با اسلایدشو با فرمت pptx و رعایت تمامی استانداردهای زبان فارسی

 

فهرست مطالب

مقدمه

مبنای نظری آزمون

مقایسه آزمون T.A.T با رورشاخ

انتخاب کارت‌های مورد اجرا

دستورالعمل اجرا

روش‌های ثبت پاسخ‌ها آزمودنی

توصیف کارت‌ها

 

بخشی از متن

مقدمه

آزمون T.A.T(اندریافت موضوع بزرگسالان) در سال ۱۹۳۵ به وسیله مورگان(Christina Morgan) و موری(Henry Murray) در دانشگاه هاروارد امریکا ساخته شده است، مثل آزمون رورشاخ، در فعالیت‌های کلینیکی مورد استفاده فراوان قرار گرفته است. آزمون T.A.T، بهتر از هر آزمون دیگر مکانیسم فرافکنی را وارد عمل می‌کند و مخصوصا نیازها و تمایلات جسمی و روانی آزمودنی‌ها را منعکس می‌سازد (گنجی و ثابت، ۱۳۸۰).

این آزمون شامل ۳۱ کارت است که ۳۰ کارت آن تصاویر مختلفی از صحنه‌های زندگی و یک کارت سفید است. از این ۳۰ کارت، ۱۰ کارت مخصوص خانم‌ها، ۱۰ کارت مخصوص آقایان، و ۱۰ کارت بین خانم‌ها و آقایان مشترک است. در پشت هر کارت شماره و حرفی نوشته شده است که شماره مربوط به هر کارت است که تا ۲۰ شماره وجود دارد. حرف پشت کارت نشان دهنده ویژگی‌های سنی و جنسی افرادی است که می‌توان این آزمون را روی آنها اجرا کرد.

کاربرد عمده این آزمون برای تعیین نیازها و فشارهای درونی آزمودنی هاست. از سوی دیگر با کمک آزمون TAT می توان اطلاعاتی را در زمینه های مربوط به میزان توانایی آزمودنی در واقعیت سنجی، میزان سطح قضاوت، میزان کنترل سائق ها و تکانه های آزمودنی، میزان سطح توجه، میزان تمرکز، سطح استدلال انتزاعی و انواع مکانیسم های دفاعی که آزمودنی از آنها استفاده می نماید را بدست آورد.

مبنای نظری آزمون

هنری موری نظریه نیاز ـ فشار را در سال ۱۹۳۸ در کتاب سیری در شخصیت منتشر ساخت. او در این کتاب برخلاف نظر رفتارگرایان کمتر به رفتارهای قابل مشاهده توجه دارد و بیشتر به عوامل و انگیزه‌هایی که این رفتارها را به وجود می‌آورند اهمیت می‌دهد. بنابراین نظریه او را می‌توان یک نظریه انگیزشی دانست که نیازها و فشارها دو عامل مهم این نظریه هستند. می‌توان نیاز را یک پدیده فرضی دانست که به واسطه مشاهده رفتارهای عینی و مشهود، فرض وجود آن قطعیت می‌یابد. نیاز در نظریه مورای همان نقش ‌انگیزه در نظریه سایر روان‌شناسان را دارد. موری معتقد است که نیاز نوعی انرژی است که البته ماهیت بیوشیمی آن زیاد مشخص نشده است ولی به واسطه بعضی شرایط جسمانی و یا عوامل عاطفی برانگیخته می‌شوند(منتظر فرج، ۱۳۵۶).

مورای نیازها را به دو دسته تقسیم می‌کند: ۱) نیازهای اولیه ۲) نیازهای ثانویه.

او ۱۳ نیاز اولیه یا فیزیولوژیک را نام می‌برد مانند: نیاز به هوا، آب، غذا، جنسی، دفع، دوری از درد و… و نیازهای ثانویه یا روان‌شناختی را ۲۸ مورد شمرده است، مانند: نیاز به پیشرفت، اکتساب، پرخاشگری، سازندگی، جبران، سلطه، شهرت، فهمیدن، پیوندجویی، مهرورزی، پیروی، مهرطلبی، خودمختاری، تفسیر، ماجراجویی، تهییج، سرگرمی، خواری طلبی، اجتناب از سرزنش، شناخت، آسیب‌گریزی، ضبط و نگهداری، خرد کردن و…

 موری معتقد است که نیازها در هر فردی بنا به عواملی و از همه مهم‌تر، عواملی محیطی به اشکال گوناگون ظاهر می‌شوند، در فردی نیاز به احساس برتری و در دیگری پیشرفت فردی تظاهر می یابد. نیازها می توانند در افراد با هم در تضاد باشند و ناراحتی‌هایی را سبب شوند و یا نیازها ممکن است در افراد روی اشیاء و چیزها تمرکز پیدا کنند که آن چیز نیاز خوش‌آیندی را برانگیزاند.

و ...

توضیحات بیشتر و دانلود
صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود